Aktuellt nyhetsbrev

I know God is working so I smile - nyhetsbrev FWG aug-19

Hej alla Fu Wei-vänner!

Då närmar vi oss tiden för lite mörkare kvällar, en extra filt, te och allt det där som kallas höstmys. För vissa är det härligt, för andra inte, men hur vi än har det, oavsett årstid och omständigheter för övrigt, så får vi försöka hålla ögonen på ljusglimtarna och komma ihåg There is a way through every block – det finns en väg igenom (runt, över, under) varje hinder, som Gabrielle Bernsteins affirmation formuleras. Säg det gång på gång om det behövs!

Sedan vill jag verkligen påminna om att det där superflödet som många inom nyandligheten försöker sälja in som det mest åtråvärda och rätta i en människas liv, där att alla upphakningar har en djupare orsak och att denna orsak kan lösas upp med en viss teknik, faktiskt får tas med en nypa salt. Jag hör och ser gång på gång hur detta proklameras, och hur vi förväntas kunna komma till en punkt där saker och ting är ”upplösta” varpå flödet sedan skall bli perfekt; kroppsligt, ekonomiskt, i relationer etcetera.

Jodå, det kan absolut finnas en psykologisk eller andlig upphakning, och jodå, vi behöver bli medvetna och förstå vissa saker, självklart, men det får inte gå till överdrift och leda till ett navelskådande som aldrig tar slut. En positiv är självfallet mycket attityd bättre än en negativ, både för hälsa, relationer, optimism och ork, men sitt inte och fila på inre småsaker som inte har så stor betydelse egentligen, och tro inte att vissa saker som händer måste betyda att det är något djupare fel.

I den vanliga världen finns det naturligtvis många som skulle behöva skärskåda sig själva och förstå hur saker och ting egentligen hänger ihop, men i vår värld, den lite mera andligt inriktade, tenderar det att slå åt andra hållet. Kan det ha en andlig orsak att bromsarna är dåliga på en bil? Jo, det kan det säkert. Det kan vara ett tecken att någon behöver fila på sin bromsteknik i andra hänseenden. Men 9 gånger av 10 så är det bara bromsarna som är slut och de tar slut på alla bilar… Är ni med? Läs inte in djupa betydelser i alla vardagligheter för det, om något, är inte bra för den inre balansen. Det blir för tungt och svårt att leva då.

Det är som det är

Reflektera över det som behöver reflekteras över, och sedan hantera det andra praktiskt och med lite distans. För det mesta går det bra att säga Det är som det är. Det måste inte vara vare sig bra eller dåligt. Det måste inte betyda någonting särskilt. Det är bara som det är just i det ögonblicket. Istället för att tänka Jag är jätteledsen just nu… och ingen tycker om mig… allting blir fel… jag är ett hopplöst fall och helt misslyckad… aldrig blir det som jag vill… och tretton saker till som leder raka vägen fram till förtvivlans brant så konstatera Jag är jätteledsen just nu… det är som det är… och gå och sätt på en upplyftande sång och sjung med i den. Detta gäller naturligtvis inte djupa trauman där det behövs professionell hjälp och samtal, men för de flesta är det mera vardagliga dippar, och ALLA har dem och det är inte konstigt eller fel eller något som alltid måste åtgärdas. Vi är faktiskt inte här för att bli perfekta, framför allt inte i andras ögon, utan för att leva autentiskt, utifrån vår själ.

Hälsa och balans – tänk på grunden, inte bara ”toppingen”

Den bistra men egentligen enkla sanningen är att om vi äter någorlunda rätt, rör på oss och minimerar intaget av de värsta gifterna som överdrivet bruk av koffein, socker, tabletter av alla slag, ja, all stimulantia som är skadlig, så ger vi kropp och själ en chans att komma i en bättre balans. Men alla vill – ja, jag med ibland såklart – hitta en topping, en formula, en Magica de Hex-dryck som skall ändra allt i ett nafs utan att vi behöver göra det jobbiga, tråkiga, vardagliga underarbetet.

Hm. Det fungerar tyvärr inte så. Det som sitter i knoppen kan mycket väl bero på att kroppen inte fått rätt näring, rörelse och vila. Och om det finns något kvar som fortfarande är ur fas när kroppen fått vad den behöver, ja, då är det lättare att åtgärda med det där lilla extra tillägget. När det gäller allt inom mat och träning så är det ju definitivt så att vad vi stoppar i oss – eller avstår ifrån – och att vi rör på oss, gör stor skillnad för både den fysiska och psykiska hälsan. Men viktigt; bli inte fanatiska…

Dilemmat är att när vi är i obalans tenderar vi att dra oss till lösningar som är obalanserade, och att avstå från det som egentligen vore bättre för oss. En väninna till mig sade att hon trodde på att kroppen själv signalerade vad den behövde, så om vi var sugna på något så behövde vi det. Eeeeh, njae. Om vi är supersugna på stora mängder smågodis eller en flaska Renat så kan vi ju definitivt inte utgå ifrån att kroppen faktiskt behöver det. Det kan vara hormoner, allergier, känslomässiga behov – ja till och med andar som gör att vi blir sugna på något, så den teorin faller ju rätt snabbt om vi håller den mot verkligheten.

Och andar som vill ha något, ja det kan ju låta helt sjukt och galet flummigt, men det där kan verkligen ställa till det. En av mina närmaste väninnor har alltid hatat pannkakor, våfflor, ja den sortens mjölmat och hon gillade det inte ens som barn. Sedan dog hennes lilla mamma och något år senare började hon få helt oemotståndliga pannkaks-cravings.Att äta några pannkakor går bra för de flesta, men det finns andar som har gått över med ett missbruk och de kan använda möjligheten att dricka sprit eller till och med ta droger genom någon annan. Jag skall inte gå djupare in på detta lite märkliga ämne eftersom det kräver mer än några rader i ett nyhetsbrev, men då kan det krävas åtgärder för att rena och ta bort en sådan hungrig krävande ande. Detta gäller såklart inte söta, snälla mammor som vill ha pannkaka, det är ju helt ofarligt, oförargligt och faktiskt lite gulligt.

Även om jag personligen avstår från kött så har jag full förståelse för att alla inte vill det, så här kommer ett litet tips för er som är köttätare men som vill ha hög kvalitet och vetskapen om att det har varit lite bättre omständigheter för djuren; besök Luckan på Garnisonsområdet i Hässleholm, där Peter Håkansson och Michael Petersson nyligen öppnat under succéartade former och säljer kött och ägg från småskaliga, hållbara producenter i närområdet.

Natur och dofter från naturen

Tidigare forskning har visat att stressnivåerna sjunker om vi är ute i naturen, och jag kommer ihåg ett äldre rön som visade att nyopererade människor som tittar på en bild av naturen läker fortare – vilket jag har skrivit om tidigare - och konstaterat att bristen på stora naturbilder på sjukhusen är helt obegriplig. Enligt en ny forskningsrapport från SLU är det dofterna mer än ljuden eller de visuella intrycken som minskar stressen. Flera forskarteam på olika universitet har gjort tester genom att utsätta försökspersoner för milda elektriska stötar, vilka genererat stress och därefter genom VR-teknik placerat personerna i en stadsmiljö, en park eller en skog och adderat riktiga dofter och ljud. Stadsmiljön minskade inte stressen alls, men det gjorde både parkmiljöerna och skogarna och där var det doften som gjorde störst skillnad. Vi behöver vara ute mera helt enkelt!

Torra ögon

Om ni har torra ögon så prova gärna Buckthorn 1000 mg kapsel med havtornsolja från Elixir Pharma, den är väldigt bra. Även omega-3, 1200 mg/dag, har visat sig vara effektivt, både för tårflödet men också för att stimulera de körtlar som skall producera fett. I vissa fall kan ögontorrhet handla om Meibomian gland dysfunction, där produktionen av fett i tårfilmen som skall täcka ögat har stelnat och då finns en ny metod; LipiFlow, som med hjälp av en värmeteknik och massage kan smälta de stelnade fetterna. Den sortens behandling fås inom sjukvården.

Sjukhusbesök (eller ännu en anledning till varför vi måste ta hand om oss själva så vi slipper hamna där…)

En vän vars son fallit på ett utegym och skadat sig, hamnade på akuten där det som vanligt inte hände någonting. Efter fyra timmar fick de åka hem, då trodde läkaren att det sannolikt var en spricka på revbenen. Trodde? Excuse me, jag trodde att vi hade röntgenapparater på svenska sjukhus…? Trasiga revben kan punktera organ så det hade ju funnits ett liiitet mervärde i att veta istället för gissa kanske?! Journalisten Kristina Wihlborg skrev häromdagen i lokaltidningen om sin mardrömsvistelse när hon var inlagd efter ett benbrott, och då var det inte vården i sig utan bemötandet som var under all kritik. Hon blev, som hon skriver, utskälld av personalen tre gånger när hon hade fräckheten att påminna om att hon behövde värktabletter eller var törstig efter operationen. Vatten kom fem timmar senare när dagskiftet hade gått på…

Efter att ha varit på kirurgavdelningen dagligen i tre månader när mamma låg där, har jag sett en del själv. Det finns underbara människor inom vården, riktiga pärlor, men det finns alltför många av den andra sorten också. Och att förklara ett dåligt, eller för all del ett icke existerande bemötande med stress och underbemanning, nej, det duger faktiskt inte. Du har tid att vara vänlig. Varför skulle det ta längre tid än att vara snäsig?

När jag var på plats (så ofta att personalen sade att jag jobbade där), hörde jag hur en dam i rummet mittemot ringde efter hjälp och när sköterskan kom ville damen ställa en fråga – hon hade väntat på op sedan morgonen, var trött och orolig, och hade börjat jaga upp sig över vad som skulle hända efter operationen. Jag hörde hur sköterskan bemötte detta med orden; ”det hade väl hon inte tid att stå och prata om” och sedan marscherade hon iväg igen. Jag gick över och sade ”Ursäkta, är du damen som är orolig för hur rutinerna är efter en operation?” Och sedan berättade jag för henne hur det går till, och det tog max två minuter, varpå hon blev lugn (och tacksam). Men vad är detta för trams? Att ständigt gå och känna sig förfördelad och låta det gå ut över patienterna… nej minsann, det är inte oki.

För er som hörde Bea på lokalradion - annars finns några minuter upplagt på Sveriges Radio ”Den kenyanska sjukvården betydligt mer positivt än kanske ett besök på CSK Kristianstad” - så vet ni att hon hamnade själv på sjukhus när hon volontärarbetade i Kenya nu i somras. Det som var slående var organisationen, bemötandet och omhändertagandet – det var professionellt, vänligt, effektivt, ja kort och gott perfekt! Kontrasten till förra årets klippkort på CSK när en halsböld stoppade Beas Kenyaresa kunde inte vara större (fast den dåvarande receptionisten på öron-näsa-hals var gudomlig!) Och tillåt mig att tvivla på att resurserna, arbetstiderna eller lönerna skulle vara i närheten av svenska förhållanden. Nej, precis som det mesta i livet så hänger det mest på attityden.

Sedan har jag full förståelse för att livet kan vara tungt och det där Ior-molnet kan sänka sig över oss människor, men vi får försöka höja oss så snabbt som det går. Lyssna på bra musik – exempelvis I Smile med gospelikonen Kirk Franklin (... I know God is working so I smile…) eller I Am Light med India Arie eller något helt annat som ni gillar som lyfter – läsa en bra bok, dra ett änglakort, ta en promenad, gå och träna, städa en låda, eller för att få lite längre effekt; ta emot upplyftande energihealing här hos mig…! JJJ Men att gå runt och vara en surmopp gör ingenting bättre, och man kan vara artig och trevlig även om man själv inte är på topp eller har egna problem – det är ett eget beslut. För hur det än är så är det ju så att det vi ger ut får vi tillbaka – sjufaldigt…

Klimatångest och farliga bambumuggar

Jag hoppas verkligen inte att ni har drabbats av klimatångest?! Vi skall förvisso göra insatser för klimat och miljö, men förutom att ångesten verkar ge kortslutning i vissa hjärnor så är ju ångest och oro mera hämmande än nyskapande. En plastpåseskatt på 7 kronor i svenska mataffärer lär inte rädda klimatet i ett land där vi faktiskt har organiserad plaståtervinning. Själv använder jag kassarna om och om och om igen och sedan hamnar de i sitt rätta fack i återvinningen.

Och sedan räknade någon ut att en tygkasse behöver frakta hem matvaror 50 – 150 gånger beroende på vilken bomull som använts, för att komma i nivå med klimatpåverkan med en plastkasse (och fler än 20 000 gånger för att vinna klimatmässigt över plastpåsen om man tog ett helhetsgrepp, vilket innebar fem gånger i veckan i 77 år). Så frågan är om tygkassen är så moraliskt och klimatmässigt överlägsen – njae, sannolikt inte så länge bomullsodlingen ser ut som den gör.

Det senaste var att alla plastmuggar skall bort - vilket kan vara en bra idé - och ersättas av exempelvis bambumuggar… ja, det var inte alls en bra idé eftersom en närmare studie visade att dessa muggar inte alls är miljövänliga och därtill är de farliga för hälsan. Muggarna är inte gjorda av enbart bambufiber utan de är också limmade med melaminharts för att bli hårda och hållbara. När man häller något varmare än 70 grader i en sådan mugg utsöndras formaldehyd och melamin, och ju fler gånger muggarna används desto mera gifter avger de. Limmet gör också att muggen inte bryts ner, men den är heller inte återvinningsbar. Så det hela är en stor bluff som dessutom då alltså kan vara hälsovådlig. Har ni en sådan mugg så funkar den bara till kall dryck! Vill man vara extra miljövänlig gäller alltså porslin, keramik eller metall, eller en pappmugg.

Och Greta skall ta båten till Sydamerika för att hämta ett pris, istället för att flyga. Hon skall följa med en tävlingsbåt som drivs av solpaneler och undervattensturbiner till New York, och därefter åka tåg och buss i Kanada, till Mexico och sedan till Santiago, Chile och runt i Sydamerika. Hur hemfärden skall gå till framkommer inte. Om hon lyckas stoppa den nya acceleration av regnskogsavverkningen i Brasilien som den nye presidenten gått in för så kan jag möjligen revidera min uppfattning om Gretas reella insatser för klimatet.

För istället för kortsiktiga politiska utspel, dramatiska rubriker eller demonstrationer istället för skolgång (någon skrev demonstrera på lördagarna istället, en jättebra idé!) hade det väl varit jättebra om världen kunde samla ihop sig och göra riktiga insatser för miljön, exempelvis för att rädda Aralsjön som nästan är helt borta på grund av bomullsodlingar och att tillflödena är förgiftade av utsläpp. Att sätta stopp för de stora djurfarmerna på andra håll i världen, så att de inte tillåts vare sig att hantera djur på det sätt som görs – se filmer på @mercyforanimals – eller att förorena miljön på det sätt som blir konsekvensen av deras gigantiska gödsel- och kadaverdammar. Eller för all del; fracking, utvinningen och förädlingen av oljeskiffer och gasfyndigheter som ger en enormt negativ miljöpåverkan och förstör inte bara land, natur och grundvatten för evigt, utan också gör människor sjuka. Jag kan absolut bära hem mina matvaror i en papperskasse eller whatever, för det känns bra att göra rätt men det kommer ju ärligt talat inte göra någon större skillnad om allt detta stora, förödande tillåts fortsätta.

Se också gärna Dokumentär utifrån: Guldets mörka sida om det fortfarande går (eller googla ”dirty gold” eller ”dirty gold war”); om hur den nya guldrushen inte bara innebär exploatering av fattiga människor och ekonomisk brottslighet utan också en gigantisk miljöförstöring. Guldframställningen skapar helt förgiftade månlandskap och dessutom står dieselaggregaten och går i princip dygnet runt. Så om ni köper guldsmycken kan ni bidra till att det bättre framställda, ”renare” guldet så småningom tränger ut det smutsiga, för konsumentmakt fungerar faktiskt; en del av er kommer säkert ihåg hur snabbt de klorblekta blöjorna försvann, liksom toa- och hushållspappret.

Så självklart skall vi försöka rädda både miljön och klimatet och vi i Sverige är ju exempelvis i framkant vad det gäller sopsortering (om än inte överallt i landet) och vi skall sortera (jag sorterar duktigt och det tar en god stund varje dag) och återvinna och kanske lära andra länder dessa system som kan göra stor skillnad. Men dessa kortsiktiga idéer som slår ut företagare och försvårar för människor utanför storstädernas kollektivtrafik och mest handlar om pålagor och skatter… nej, det är verkligen att sila mygg och svälja kameler.

Andar, änglar och högre dimensioner

Änglar finns! Andar finns definitivt! Och tänk att jag arbetar med detta underbara varje dag?! Det är en ynnest! Häromdagen fick en klient en vision av Cernunnos, den keltiske guden, under en healingsession, så det får vi kalla finbesök!

Men nu kommer jag kanske att vara lika jobbig som i hälsoavsnittet ovan; när det gäller andlig utveckling så måste vi också koncentrera oss på grundarbetet och se det där andra som en förvisso spännande sak men ändå en topping. Och det går jättebra att addera toppingen om man har lagt en stabil grund, precis som det är gott med en liten dessert efter en god och hälsosam middag, men toppingen är inte allt – och den kan dessutom, tagen ur sitt sammanhang, påverka jämvikten och faktiskt ge konsekvenser som sedan är svåra för en människa att hantera, efter en kurs exempelvis.

Så andlig utveckling sker varje dag, i vardagen, och det går inte att ersätta med en kurs eller ett föredrag om lärdomarna sedan inte praktiseras. Dessutom, jag har sagt det förut men säger det igen för nyss fick jag titta på ett prospekt över andlig utveckling med träffar som sträckte sig över ett år, och när jag gick in och läste på hemsidan var det inte bara mest snömos utan också direkta faktafel, så läs med öppna ögon och vaket sinne. Är ni osäkra och vill kolla något ni funderar på, så tar det kanske 5-10 minuter att se om en kurs är rätt över telefon och mejl, men det kan ju vara värt någon hundralapp om det sparar 8-10 000 kr kanske?!

Det har också nyss varit en stor skandal på instagram med Colette Baron-Reids gudinnelek, där hon uppenbart inte bara är okunnig utan också har ljugit; titta på videon ”Colette Baron-Reid – Goddess Power Oracle – It’s A Sham” som finns på YouTube och varar i ca 55 minuter.
Jag har inte den leken och har fortsatt att använda de Baron-Reid-lekar jag har, men många har valt att bojkotta henne helt. John of God skrev jag om i förra nyhetsbrevet, och likadant var det ju för många år sedan med Sai Baba. Inte nog med att de drar in miljoner och åter miljoner från sina anhängare, de visade sig också vara sexuella predatorer. Och om ni vill se hur lätt det urartar så kan ni se dokumentärer både om Alamo-sekten och Charles Manson.-sekten på TV eller play. Eller läs boken Manipulering pågår – avslöjande erfarenheter från före detta sektmedlemmar, som är personliga berättelser från människor som tagit sig ur sekter utgiven av Verbum 1995.

Det finns många bra terapeuter och medium, men var inte för godtrogna när ni väljer. Och var särskilt uppmärksam på om en andlig lärare börjar tala om att ”det finns en djupare, andlig koppling just mellan oss två”. Eller om man ser en alldeles särskild begåvning just hos er; en healingtalang eller en mediumistisk förmåga som sedan råkar sammanfalla med just den personens kursutbud. En sund individ vill guida, inte manipulera. Ett skräckexempel kunde man se, något oväntat, i programmet Vanderpump Rules där Jax började gå till en healer som uppenbarligen ville slå in en kil mellan honom och hans flickvän, samtidigt som denna healer själv ålade sig allt närmare honom.

Något mindre bedrägligt men ändå tvivelaktigt; Diana Cooper och de som är utbildade av henne säger att det skett en kollektiv energihöjning år 2012 så att 12 chakran nu är öppna och tillgängliga. Eeeeh? Jag har använt 12-chakra systemet sedan 90-talet – fast en gång för många år sedan gick en deltagare totalt i baklås vid den inledande meditationen på en kurs; hon visste ju bestämt att det faktiskt bara fanns sju chakran…

På Instagram kan ni också vara uppmärksamma och om någon skickar ett DM för att den har ”sett något” och sedan vill sälja in en tjänst – blockera; det är bara bedrägeri. De går efter stora kontons följare och fiskar med både spö och nät, så var vakna och realistiska! Säkert är det likadant på Facebook, men det kan jag inte någonting om.

Så om jag framstår som lite för prosaisk för somliga så kan ni ju åtminstone veta att jag inte försöker slå blå dunster i ögonen på er, och inte säljer in någonting som jag inte är säker på att kunna leverera. Det är ju utomordentligt dumt ur en affärsmässig synvinkel förstås, men hit får man komma frivilligt om man är intresserad av genuin andlig utveckling med psykologisk botten.

Det är visserligen mest förmånligt om man går regelbundet på healing för att då upprätthålls energin, beskyddet och vissa negativa saker; fysiska dilemman och entiteter kan upplösas och inte få fäste – men om man vill gå en gång om året eller inte alls så är det av eget val för jag jagar inte efter någon…. Men nu kommer ändå några erbjudanden…:-)

Fu Wei-info

Under augusti och september erbjuder jag ett gratis tillägg av en tidigare liv-läggning för klienter som varit här förut som beställer en Pernilla’s Pick-Me-Up, dvs kombinationen med en reading och en timmes healing ochenergipåfyllning. Värde 150 – 225 kr.

Glöm inte att denna kombination redan är ännu mera förmånlig än tidigare från och med i år, jag har dubblat rabatten på healing så att det nu är halva priset: ex 60 + 60 min, ordinarie pris 1400 kr efter rabatt 1100 kr, förstagångsbesök 75 + 60 min, ordinarie pris 1590 kr efter rabatt 1290 kr.

Ta gärna med egna kristaller om ni vill få dem testade i avseende på effektivitet vid en session. Igår upptäckte vi en fusk-malakit!!! Troligen någon sorts kompositmaterial som hade målats med linjer i olika gröna färger. Köpt i en ”seriös” affär men ändå lurendrejeri – även om det kan vara affären som först blev lurad förstås.

Om ni har enstaka frågor runt något som ni funderar över utöver en hel sittning så finns tre möjligheter att få svar; på plats, via mejl eller via telefon. Telefontid bokas i förväg till en exakt tid och därefter ringer man mig på 0708-53 07 37 vilket kan vara för både korta frågor men även längre, mera ingående readingar. Denna möjlighet gäller för dem som redan har gjort sin första fullständiga reading här.

Jag får ibland förfrågningar om att svara snabbt på någon fråga för människor jag aldrig träffat eller haft kontakt med, men tyvärr, jag arbetar inte som ”spålinje” utan vill gärna skapa mig en helhetsbild innan jag kastar ur mig råd. Däremot kan jag göra en förstagångsreading över telefon för den som absolut inte kan ta sig hit.

Inom närområdet kan jag också köra ut, inte bara för tarotkvällar utan även exempelvis för healing. Jag var tidigare i somras hos en klient som inte längre har tillgång till bil men som behövde healing – sådant löser vi så klart!

Och för den där lilla extra puffen och påminnelsen om det andliga så går dessa att få genom mitt instagram @fuweiguidance – ni är varmt välkomna att följa om ni inte redan gör det!

På måndagar postar jag vanligen något från A Course in Miracles, på tisdagarna ett mirakel- eller änglakort, på fredagarna en trekortsläggning där jag varierar mellan tre olika lekar och på söndagar en niokortsläggning med Thoth-korten. Ett par gånger i månaden, oftast vid nymåne och fullmåne, kommer det en liten astro-översikt, och i övrigt får man stå ut med att jag envisas vara mot rasism och intolerans (se individer, inte grupper!!!), tycker att man skall äta mycket grönt, gillar hästar och allmänt försöker vara en SOULdier of love. Och jag postar varje dag!

Blessings; Pernilla – Fu Wei Guidance