Aktuellt nyhetsbrev

Let Your Heart Be Light, nyhetsbrev december 2018

Hej alla Fu Wei-vänner!

Jag hittade ett gammalt urklipp från tidningen Bo Bra årgång 1986 när jag rensade häromsistens och det är bara dryga trettio år sedan tre märken av den bärbara telefonen presenterades som en sensation. Stor som en portfölj, möjlighet till 99 kortnummer, vikt mellan 5- 7kg och priset mellan 22 000-27 000 kronor. Sverige var också vid den tiden världens mest telefontäta land med 89 telefoner på 100 invånare. Vadan då denna nostalgitripp? Jo, nu är den fasta telefonen på väg bort, och telefonstolparna här har redan fått markeringar. Jag får återkomma om detta, men från hösten 2019 någon gång kommer det inte längre att finnas möjlighet att nå mig på 044-751 88. Det är ju lite oroande då det inte alltid är full täckning på mobilen, men jag förmodar att det är meningen att livet skall vara mera spännande… Misstänker att det om några år kommer att vara ungefär samma sak som med alla borttagna järnvägspår; man kommer på att det var nog rätt så bra ändå men då kostar det för mycket att återställa…

*

Är det inte också spännande med julkort? Jag älskar, som ni nog redan vet, att skriva julkort men inte nog med att portokostnaden numera kan få knäna att skälva, dessutom ligger ju hanteringen i Postnords allt annat än trygga händer. Sydsvenskan publicerade tidigare i år en krönika om 50 av Postnords malörer, där alla rubriker var autentiska, exempelvis ”Nästan 18 000 paket har försvunnit hos Postnord i år”, ”Postnord tappade bort Bengts paket sex gånger”, ”Postnordkälla: Paket länsas av anställda”, ”Paketet tomt – Postnord slarvade bort hans leksak” eller det tragiskt morbida ”Postnord tappade bort urna med kremerad kvinna”. Mm. Spännande är nog nyckelordet…

*

På tal om spänning; har ni följt den franska serien Falsk identitet om den franska underrättelsetjänsten? Uuuuh, sjukt bra och nu är den nya säsongen på gång. I slutklämmen av förra säsongen (3) så bara älskade jag det där med hunden, men jag säger inte mer för att inte förstöra för er som inte har sett och har allt detta fantastiska framför er. Det är högsta klass och Homeland i all ära men kanske är detta ett snäpp till i avseende på raffinemang och det säger jag som ändå älskar Homeland… Nu väntar alltså säsong fyra och jag är alldeles till mig! Fast nu får vi ju inte tappa bort att det är the most wonderful time of the year och frossa i lite lagom corny och romantiska julfilmer. Jag har redan värmt upp med Elf och jag tänker att om man inte tycker att Elf är rolig så… är man en cotton-headed ninny-muggin eller nåt…! J

*

Ni har väl inte missat att Anthony Williams tredje bok Medial Läkning, Sköldkörtelns hemlighet nu har kommit på svenska? Jag brukar ju promota hans instagram lite då och då - @medicalmedium – inte minst för att han repostar så många fantastiska tillfrisknande-berättelser från människor som har haft allehanda problem; allt från koncentrationsstörningar till exem och svåra sjukdomar. Just nu har han kört en sellerijuice-special och där finns förstås vittnesmål runt de olika problem som den pressade sellerijuicen har helat.

Ett exempel från den gångna veckan var lille Truman som har fått cancer men nu dricker det han kallar Hulk Juice varje morgon – vilket ju i sig är briljant; den är grön och man blir starkare…! I princip handlar Williams teorier om att läka ut virus och rensa ut tungmetaller som ligger som grundorsak till att vi blir sjuka. Läs själva, det är omöjligt att inte bli inspirerad! Är ni sjuka så kanske ni behöver gå all in, men annars är det väl jättebra bara att fasa ut lite av det onyttigaste och fylla på med det som ger liv och hälsa!

På mitt ICA Kvantum har de lärt sig att fylla på selleri i hyllan, så det är definitivt inte bara jag som juicar dagligen. Och äntligen är sellerin god igen, det måste väl ha varit sommarens torka och krav på återhållsam bevattning som gjorde denna ört ganska blek och besk under några månader. Hade dock en skräckupplevelse när jag provade Lidls sellleri en gång i somras; den var helt odrickbar och ändå kom den enligt etiketten från någon Bullerbyliknande gård i Småland och inte från någon kemfabrik som man kunde tro. Huh!

*

På tal om gifter; var restriktiva med ris för det innehåller mycket arsenik och ge definitivt inte riskakor till barn. Livsmedelsverket har också hittat kosttillskott som innehåller arsenik; det kinesiska Superior Niu-Huang Chich-tu-pien innehöll så mycket att det var hälften av dödlig dos. Två indiska tillskott; Divya Kaishore Guggul och Chandraprabha Vati innehöll också arsenik. Överhuvudtaget skulle jag säga att säkrast är att undvika kosttillskott från Indien och Kina, där finns ingen säkra tillverkningsprocesser och gott om skrupulösa människor som inte bryr sig om vad som säljs och dessutom brukar dessa preparat inte ha fullständiga innehållsdeklarationer.

Allt som presenteras som naturligt eller hälsokost är absolut inte säkert. Fortfarande tycker jag att det är fullkomligt barockt att kollodialt silver inte får lov att säljas för förtäring, men genom att saluföra det som ett vattenreningsmedel så kringgår man bestämmelserna - och ännu mera intressant blir det när de som häller i sig silver ofta är samma personer som anser att fluor är så farligt så de inte ens använder fluortandkräm, varpå man får karies och kanske tandlossning som verkligen är en hälsofara.

Här har jag också en reservation mot Anthony William som förordar kollodialt silver, och om ni dricker citronvatten med små klunkar hela dagen som han rekommenderar, ja, då lär er tandläkare säga ”emaljskador” när ni går dit nästa gång. Citron och lime är väldigt nyttigt, men drick med sugrör åtminstone. Och skall man väga in framtida tandstatus så skulle jag säga drick citronvatten en eller två gånger om dagen istället för att frekvent sippa, och skölj munnen med vatten – och kanske fluor därtill! – efteråt. (2004 införde Sverige restriktioner för fluorinnehållet i kommunalt dricksvatten, så det skall inte gå att överdosera om ni inte knaprar i er fluortabletter eller tuggar fluortuggumin stup i kvarten – både tandkräm och fluorskölj spottas ju ut…!)

*

Vet ni vad Stolpersteine är? Det är små gatstensformade minnesplaketter över offer från Förintelsen som placeras infogade mellan gatstenar, ofta där personen som man hedrar minnet av bodde, eller på annan utvald plats. Tanken är att så länge som någon minns namnet så är personen inte glömd. Namn, födelseår, förintelseläger samt dödsår – eller i vissa fall texten überlebt, överlevt – är ingraverat på ”snubbelstenen” som de kallas på svenska.

Idén till detta kom på tidigt 1990-tal från konstnären Gunter Demnig, men inte förrän efter millennieskiftet har utplaceringarna tagit fart på allvar. Stolpersteine finns idag på 2000 platser i 24 länder, dock ännu inte i Sverige. Inte bara i Sverige har det funnits ett motstånd utan även i München trots att därifrån kom ca 9 000 offer. Protesterna har kommit från flera håll, även från ordförande i den judiska församlingen, Charlotte Knobloch, som har menat att ingen skall trampa på Förintelsens offer. Privata fastighetsägare kan godkänna stenarna, men staden har istället valt att sätta upp ett fåtal pelare med offrens namn och bild i ögonhöjd.

Som ni vet var ju de flesta offer judar, men även romer, homosexuella, politiska motståndare samt fysiskt och psykiskt funktionshindrade mördades i stor skala. I ett vackert renässansslott, Schloss Hartheim nära Linz, gasades 18 000 människor ihjäl på bottenplanet, på övriga våningar bodde personalen och på innergården musicerade de anställda på lediga söndagar. Detta ingick i Hitlers första dödsraid, den så kallade Aktion T4 där 70 000 funktionshindrade mördades i de första gasningarna som genomfördes.

Anledningen till att jag ville ta med detta här är att för mig är det ofattbart att vi inte har lärt oss något, åtminstone inte särskilt mycket. Hur är det möjligt att inte bara synagogor i Sverige, utan även judiska skolor etc behöver skalskydd och väktare – och för en kort tid sedan brändes ett hus i Lund ner där det bodde en judisk kommunpolitiker. Varthän rasistiskt våld, hot och förtryck riktar sig så är det FEL! Det skall inte brinna någonstans, inte på flyktingförläggningar heller. Det finns bra människor och det finns dåliga människor, men det har ingenting att göra med etnicitet eller religion – och ärligt talat så har det oftast ingenting med fattigdom heller att göra.

Det kan förstås användas som svepskäl; om man känner sig förfördelad och utanför så är det lättare att bli kriminell, men jag köper inte det argumentet. Senaste galenskapen vet jag inte om ni läste om; några livstilskriminella skulle få hjälp att rehabiliteras och de fick bo gratis i en femrumslägenhet i centrala Malmö – och de fick till och med en städerska! Jodå, det föll väl ut för det är precis bara om man är trångbodd och bor i fel område som man blir kriminell – INTE! Nej då, det visade sig att även i en femrummare i city kan man lägga sina handgranater…

*

Nej, nog om det där som är fel och jobbigt, för nu måste vi vara snälla! Nå, måste och måste, ingen måste någonting, vill ni vara stygga så låt inte mig hindra er. Men loving kindness är en livsstil som fungerar 365 dagar om året och det borde vara MODERNT att vara snäll och omtänksam, eller hur, för det kostar absolut ingenting. Så bjud på ett leende och lite vänlighet och stretcha er gärna och låt detta omfatta även den som har annan hudfärg eller bär slöja.

Och nej; det räknas inte till snällhet att kalla folk ”hucklekärringar” så nu dumpar vi det ordet i närmaste container. Eller så får ni kalla mig det också, för jag är oftast insvept i en stor schal när jag går ut och prommar med Ritchie. Jag bara väntar på att någon skall veva ner rutan och gasta ”Åk hem till ditt land” vilket hände en tjej/kvinna jag känner. Ha, ha, det är mest tragiskt men lite roligt samtidigt, till vilket land hon skulle åka är väldigt oklart, det fick stå mellan Norge eller stanna i Sverige i så fall…! Om vi nu verkligen vill att folk skall integreras så får vi ju bjuda in och bjuda till lite också, för vem vill och kan integreras till en stängd dörr och glåpord?!

Fu Wei Guidance – information och erbjudande:

1. Det börjar bli dags att tänka på årsläggningarna, som finns i två varianter; helår och halvår. Du får då en månadsöversikt via mejl, inkluderande ett nyckelord för koncentration, meditation och insikt, samt utöver tarotläggningens information också ett budskap från ande- eller änglavärlden.

Helårsläggningen omfattar 12 månader och halvårsläggningen 6 månader – kanske självklart, men de kan starta upp från valfri månad och är inte strikt bundna till kalenderåret. Beställningarna inför 2018 var omfattande, och de sista levererades under mars månad. Jag börjar arbeta med dessa läggningar efter nyår, och kösystemet upprättas efter det att betalningen gjorts till mitt bankgiro. (5375-9726). Mejla mig när detta är gjort, så kommer du upp på kölistan. Och glöm inte att ange ditt namn på betalningen!!!

Att göra en helårsläggning tar upp till 4 ½ timme och halvårsläggningen tar 2 timmar och 15 minuter ungefär.

Det förmånliga erbjudandet innebär att en helårsläggning kostar 1 300 kronor (minsta ord. värde 2 550 kr) och halvårsläggningen 850 kronor (minsta ord. värde 1550 kr).

Erbjudandet gäller från december 2018 till och med den 31 januari 2019. Därefter blir priset 1 400 respektive 950 kronor.

Glöm inte att ange ditt födelsenummer vid beställningen, eller om du vill att jag skall ha ett halvt öga på någon i din omgivning så ange förnamn och helst födelsenummer.

Feedbacken på dessa läggningar som jag gjort under några år nu, är att de är väldigt träffsäkra och många gånger går att pricka av exakt, händelse för händelse, månad för månad.

Observera att specifika frågeställningar inte besvaras direkt i månadsöversikterna – de måste beställas separat, men kan levereras samtidigt om så önskas.

2. Jag kan också erbjuda en karma och tidigare liv-läggning. Finns i tre varianter a) en för dig själv där det viktigaste för ditt liv på jorden nu belyses utifrån tidigare liv och karma, b) en för en specifik situation, exempelvis arbete, ekonomi, hälsa – finns det orsaksrötter tillbaka i tiden till denna nuvarande upplevelse?, eller c) en relationsläggning som kan handla om kärlek, vänskap eller en familjemedlem. Julpris 600 kr (minsta ord. värde 700 kr).

Vill du ha en sådan läggning (a, b eller c) tillsammans med en årsläggning eller halvårsläggning så erbjuds ett riktigt polkagrisstångspris; 500 kr, summa 1800 respektive 1350 kr. Obs, dessa priser gäller också till den 31/1 2019, därefter tillkommer 100 kr/angivet pris.

3. Det finns alltid möjlighet att köpa presentkort, på full sittning och/eller healing, eller med valfri summa att använda som dellikvid. Presentkort är giltiga i ett år från utfärdandedatum.

Obs! Gör inga inbetalningar utan att mejla mig en beställning samtidigt (eller i nära anslutning till) så blir kösystemet rättvist och ingen blir borttappad!!! Jag skickar alltid en beställningsbekräftelse och skulle inte en sådan komma vardagar inom 48 timmar så stöt på igen. Under helger är jag alltid mera restriktiv med mejlen, så mejlar ni en fredag eftermiddag eller kväll blir det sannolikt inte svar förrän på måndagen.

Från den 1 februari 2019 korrigeras min prislista

Med önskan om en Fridefull Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Pernilla – Fu Wei Guidance

 

Summertime and the livin’ is easy- maj 2018

Hej alla Fu Wei-vänner!

Hoppas ni alla har lyckats härda ut genom den lååånga vintern?! Tror det finns hopp om lite sol och värme nu i alla fall, vilket känns mera välbehövligt än någonsin.

Först två viktiga saker:

No 1) Det är dags att beställa från Back on Track. Så behöver ni nyponpulver exempelvis så passa på. Vanligen tar jag hem den större ”hästhinken” – det är exakt samma nyponpulver som i människoburken – som kostar 450 kronor för 1,5 kg . Det går att dela för den som önskar, 750 gram kostar då 250 kronor. Nyponpulver är en fantastisk antioxidant som gör gott för precis allting egentligen, men inte minst som smörjmedel för lederna.

Övriga Back on Track-produkter hittar ni på min hemsida, och själv använder jag strumporna, boxershortsen, tröjorna, knäskydden, långkalsongerna, scarvesen, minifilten, ryggbältet, handleds- och vristskydden i princip varje dag. Det är superbra effekt på dessa produkter och de förhindrar att stelhet eller andra besvär som smärtor etcetera får fäste. Jag lägger ordern den 22 maj så låt mig veta innan dess vad ni har på önskelistan!

No 2) Några av er kanske såg min dotter Bea i Kristianstadsbladet den 12 mars, hon är på väg till Kenya i sommar med den brittiska välgörenhetsorganisationen Dentaid för att volontärjobba som tandläkare under några intensiva veckor.

Jag har puffat lite för möjligheten att ge en stödjande donation på instagram och är verkligen tacksam för er som har gett ett bidrag. Jag har skapat ett litet rabattsystem som är som följer: Om man ger 10 GBP så får man 25 kronors rabatt hos mig, 15 GBP ger 30 kr rabatt, 20 GBP ger 50 kr rabatt, 30 GBP ger 75 kr rabatt, 40 GBP ger 100 kr rabatt och 50 GBP ger 150 kr rabatt – vilken kan tas ut på alla sessioner här eller på distans till och med den 30 september 2018.

Det är absolut sista chansen nu att hjälpa kenyanerna att få välbehövlig tandvårdshjälp, fördeadline för donationerna är kl 12 (lunchtid) på lördag den 5 maj. Ni hittar mera info på mydonate.bt.com/fundrisers/drbea . Direktlänk finns i bion på instagram @drbea .

Där finns möjlighet att överföra en donation eller swisha.

Om ni tycker det ärv krångligt så SMSa mig på 0708-53 07 37 så hjälper jag till, men från lördag efter 9.30 är jag a very busy bee så gärna under fredagen isf.

*

Jag har ÄNTLIGEN kommit igång med Anthony Williams dunderkur; den pressade sellerjuicen. Det tar en minut att pressa, en minut att dricka och sådär tio minuter att diska – phu – men jag tror på detta! Synd bara att selleri är alldeles för dyrt, egentligen krävs det ju stycken knippen för att komma i närheten av de 16 oz , dvs 4,7 dl som han rekommenderar som inledning på dagen. Jag kör en halvvarianternas halvvariant; ett knippe varannan morgon och hoppas att det räcker. Nu har jag lärt mig att det kan vara jättegott men också inte alls så gott, typ beskt, beroende på hur den där sellerin är, men det får ju kvitta, detta är naturlig medicin som gör underverk. Hoppas ni hänger på!

Jag känner att jag TJAAAATAR om Anthony William men det är ju för att det är så fantastiskt och människor vittnar varje dag på hans instagram @medicalmedium om vad väl får benämnas som mirakel rörande sådant som svår acne, kroniska smärtillstånd, utmattningsdepressioner, ja till och med autistiska barn som börjar tala – och detta efter ingenting annat än den enkla, naturliga kosten bestående av mycket frukt, grönt och bär. Läs hans böcker! Man behöver inte bli vegan, men kan ju addera det nyttiga i alla fall.

*

Årets sämsta citat möjligen?: ”Vivörliv är ju inget olagligt som du vet, att uppvakta kvinnor är inte heller olagligt, det är inte alltid impopulärt faktiskt.” Horace, Horace, Horace. Eller Horace Härdsmälta helt enkelt. Fortsättning följer men det är ju fantastiskt när den rakryggade som skötte sitt jobb var den som fick gå. Suck. #knytblusförsara

*

Ett lästips:

Den danska journalisten Charlotte Rörth (jag lyckas inte med det där danska ö:et..) har skrivit boken Jag mötte Jesus,en motvillig troendes bekännelserefter att fått uppenbarelser av Jesus när hon besökte ett gammalt kapell i Úbeda i Spanien – för övrigt en ort där både Teresa av Ávila och Johannes av Korset verkat. Här finns också den spännande berättelsen om en sedan länge glömd och gömd synagoga med en mikveh; en helig brunn av ett slag som det bara har hittats ytterligare fem i Europa, Ovanför brunnen finns ett hål och på sommarsolståndet faller solens strålar exakt ner i brunnen. Åh, jag bara älskar sådant här…! Kanske ni också?

*

Medicinskt rön: Vanlig röntgen är inte bara helt otillräckligt för att diagnosticera ryggproblem utan ger dessutom onödig strålning. Trots detta utfördes 150 000 sådana röntgenundersökningar under 2016 till en kostnad av 85 miljoner kronor – en åtgärd som tydligen används mest för att blidka patienter som borde få en MR-undersökning som är det som faktiskt kan ge ett svar på om någonting är fel. Källa, artikeln ”Läkare: Röntgen vid ryggont ofta värdelöst” i Sydsvenskan 18/4-18.

*

Till slut en liten runda tillbaka till instagram: Har ni märkt att Doreen Virtue har blivit kristen? Och nu menar jag amerikanskt born again-kristen. Hon har rensat bort alla änglar, älvor och enhörningar – ja, allt utom Gud och Jesus, och innan jag slutade följa henne så hade hon lite inlägg med ganska militanta attacker mot dem som använde sig av hennes gamla material. Ja, kära nån. Jag tror inte Jesus har det minsta emot enhörningar, men de där fanatikerna – oavsett religion – är nog inte klara med sina toleransövningar om man säger så.

Jag vet inte om någon av er har råkat ut för medier som skickar Direct Messages och erbjuder readingar och besvärjelser? Det är dessvärre bedragare som jagar kunder och pengar. @fake_spellcasters hänger ut en del av de där som lägger upp konton där de ogenerat stjäl bilder och material av andra. Be careful out there!

Önskar er alla en härlig vår och försommar! Jag är ledig vissa dagar men inte något sammanhängande så ni är alla välkomna även under sommarmånaderna!

Blessings; Pernilla – Fu Wei Guidance